• darkblurbg
  • darkblurbg

Avontuur - Ontdekken - Cultuur - Natuur

Kun je óf wil je niet fietsen? Beleef dan het gebied vanuit de e-car van BeleefTours. Door de uitleg van de gids ga je écht zien waar je bent en wat het verhaal is van het gebied. Zonder geluid te maken rijd je door Frederiksoord en Vledder, over onverharde bospaden en langs de bijzondere monumenten van de Maatschappij van Weldadigheid. Een belevenis voor jong en oud, voor met 'n tweeën, met het gezin of met een gezelschap in de zomer én in de winter.

 

 

Je maakt met een gids een tocht van ca 2 1/2 uur. De gids laat je de 'niet te missen' plekjes en de geheimen van het gebied zien. Je neemt plaats in een stoer,e elektrische auto en neemt kennis van de bijzondere historie van de Koloniën van Weldadigheid.

In juni 2018 wordt bekend of de Koloniën van Weldadigheid de UNESCO Wereld Erfgoedstatus krijgen.

 

Een excursie met BeleefTours voor 2 tot 4 (ca. 21/2 uur, inclusief drankje en iets te eten onderweg) kost € 35 per persoon.

Internationale expositie IntoNature: Out of Darkness

Van 1 juli t/m 16 september 2018 vindt in het Koloniegebied de expositie ‘IntoNature’ plaats. Als bezoeker kunt u wandelend, op de fiets of meet BeleefTours een route volgen die start op het Holtingerveld, één van de donkerste plaatsen van Nederland, óf in Frederiksoord, midden in de Kolonien van Weldadigheid. U kunt o.a. de vogelnesten van Adrian Villar Rojas bekijken, de lichtprojecties van Olafur Eliasson en het werk van Heather & Ivan Morison. De kunstmanifestatie laat de spanning zien van de zoektocht van de mens in zijn verhouding tot de natuur.